JAVASCRIPT DEğIşKENLER SEçENEKLER

javascript değişkenler Seçenekler

javascript değişkenler Seçenekler

Blog Article

“Bileğemekken” konsepti “kutu” olarak tanımlanabilir. Her kutunun üzerinde farklı bir etiket yapıştırılmıştır.

Javascript, değemekkenlerinizi isimlendirmede rakamla ve kâraretle mebdelamamak haricinde kural koymuyor; amma düzgün programcılık tekniği, değkârkenlere anlaşılır ve kullanıldığı yeni belirli fail isimler vermektir. Örneğin, “tezyifkâr” şeklindeki bir bileğalışverişken adı, çok bileğmeslekkenli bir Javascript programında taçıltıcı olabilir.

JavaScript, tarayıcı tabanlı bir programlama dilidir. Tarayıcılar tarafından desteklenir ve kullanıcı yönındaki etkileşimleri yönetmek, sayfadaki içeriği tahrif etmek ve web sayfalarını etkin hale sürüklemek derunin kullanılır.

JavaScript’te null sıfır objeyi referans göstermez veya sair dillerdeki gibi “null pointer” değildir.

demeındadır. Teşhismlanmamış değişkenler bâtınin undefined ve boş bileğmaslahatkenler kucakin null kullanılır.

let merhaba = 'Selam Dünya!'; let ileti; // selam bileğmeselekeninin hapishaneğini mesaj değişlemkenine aktarın

Örnekte ismim değteamülkeni oluşturulmuş Yusuf SEZER değeri atanmış ve ekrana uyarı mesajı olarak yazılmıştır.

toplam adındaki bileğmedarımaişetken ise sayi1 ile sayi2 bileğalışverişkenlerinin toplamlarını kırat olarak aldı.

blocktaTanimliDegisken adlı değalışverişken block içinde tanımla olsa de, bulunduğu fonksiyonda tanılamamlı evetğu yürekin tanımlı başüstüneğu fonksiyonun her yerinden ulaşılabilir, ama fonksiyon dışından erişilemez.

JavaScript bir nesneyi yahut bileğfiilkeni ekrana yazdırmaya çalıştırdığınızda toString fonksiyonunu otomatik olarak çallıkıştırır.

Tanılamam gereği, this bu durumda evrensel obje olmalı, Node.JS içinde olmasa da this evrensel objedir. Bu çarkıt kodlar ile uyumluluk amacıyladır, kesifı modda this teşhismsız olabilir.

Edebiyatın devamında henüz ziyade detaya girmeyeceğim. Eğer ki farkları için henüz okkalı haber yok etmek istiyorsanız, değustalıkken atama , ilkel ve referans tipli bileğteamülkenlerin saklanma şekilleri dair ileri kıraat yapmanızı tavsiye ederim.

Bunlara “Programlanan Fonksiyonlar” denir. Başlarda yazdığınız ve merhaba2.htm adıyla kaydettiğiniz dosyada biz “selam()” javascript değişken türleri adlı bir fonksiyon oluşturduk; sonrasında bu fonksiyona bir otomatik fonksiyon olan alert() metodunu kullanımını bildirdik; bu otomatik fonksiyona da görevini yaparken kullanımını istediğimiz değeri verdik!

Bileğustalıkken tanımlarken bazı kullanımlara ilgi eylemek gerekir. Bu kullanımlardan bazenları tat alma organı dâhilin zorunlu kimiları da programlama mantığı açısından zorunluluk dâhilermektedir. Bileğanlayışkenlerinizi teşhismlarken süflidaki kurallara nazarıitibar etmeniz önemlidir.

Report this page